Politica de confidențialitate

INFORMAȚII PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE, UTILIZAREA COOKIES ȘI DREPTURILE SUBIECTULUI DE DATE

în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor magazinelor online, situate pe pagina web www.xobeauty.ro (denumit în continuare „e-shop)

Mai jos sunt informațiile pe care operatorul este obligat să le ofere persoanelor vizate (adică utilizatorii de magazine electronice) în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal și utilizarea cookie-urilor în conformitate cu dispozițiile relevante din Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 (Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal - denumit în continuare „Regulamentul”) și în conformitate cu secțiunea de legislație națională relevantă:

1.    Detalii de identitate și de contact ale administratorului:
Operatorul e-shop-ului și administratorul datelor cu caracter personal obținute în cadrul acestei operațiuni este The Revolution Company sro, ID: 24763055, cu sediul social la Na Radosti 399, Zlicin, 155 21 Praga 5, Republică Cehă, înregistrat în Registrul comercial menținut de Curtea Municipală din Praga, secțiunea C, dosar 172302. Persoana de contact este directorul companiei, e-mail: info@xobeauty.ro

2.    Scopul prelucrării datelor dvs. personale:
Scopul prelucrării datelor dvs. cu caracter personal este în special (i) îndeplinirea obligațiilor și exercitarea drepturilor rezultate din contractele de cumpărare încheiate cu clienții prin intermediul magazinului electronic (de exemplu, prelucrarea comenzii de mărfuri, livrarea de bunuri, reclamații de bunuri, asistență pentru clienți, afirmarea unor cereri legale etc.). Alte scopuri de prelucrare sunt (ii) îndeplinirea obligațiilor care rezultă pentru noi ca operator de e-shop din reglementări legale în general obligatorii (în special fiscale și contabile), (iii) marketing direct și (iv) îmbunătățirea serviciilor noastre pentru clienții de e-shop și îmbunătățirea suprafața de utilizare a magazinului electronic în general.

3.    Baza legală pentru prelucrarea datelor dvs. personale:
Baza legală pe care se bazează prelucrarea datelor dvs. personale este:
a)    îndeplinirea obligațiilor contractuale care rezultă pentru noi din contractul încheiat (în special din contractul de cumpărare încheiat cu dvs. prin intermediul magazinului electronic) sau implementarea măsurilor luate înainte de încheierea contractului de cumpărare la cererea dvs. [a se vedea art. b) Regulament];
b)    îndeplinirea obligațiilor legale care rezultă pentru noi din reglementări legale în general obligatorii (în special fiscalitate și contabilitate [a se vedea art. c) Regulament];
c)    interesul nostru legitim pentru protejarea drepturilor noastre și aplicarea unor cereri legale posibile, în îmbunătățirea serviciilor noastre și a experienței utilizatorilor de e-shop, optimizarea site-ului web al magazinului electronic pentru cea mai largă gamă posibilă de dispozitive și în final, interesul nostru pentru succesul în concurența și performanța economică bună a activității noastre [a se vedea articolul 6 alineatul (1) litera (a)]. f) Regulament];
d)    Consimțământul dvs. pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul expedierii de comunicații comerciale, dacă v-ați abonat la site-ul web al magazinului electronic și nu ați cumpărat încă niciun bun în magazinul nostru electronic [a se vedea art. a) Regulament].

4.    Ce date cu caracter personal prelucrăm:
Dacă cumpărați produse de pe magazinul nostru electronic (clientul magazinului electronic), vă vom prelucra numele și prenumele, codul de afaceri și numărul de TVA, adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail, numărul de telefon, numărul de cont bancar, bunuri cumpărate și posibila dvs. comunicare cu magazinul electronic.
Dacă vă înregistrați la e-shop-ul nostru (utilizator înregistrat al magazinului electronic), vă vom prelucra datele personale în măsura numelui și prenumelui, adresei de facturare, adresei de livrare, adresei de e-mail, număr de telefon și parolă pentru contul dvs. Cu toate acestea, parolele contului de utilizator nu sunt stocate ca atare în sistemul nostru;
De asemenea, procesăm conținutul coșului de cumpărături și lista dorințelor până când cumpărați sau ștergeți mărfurile.
Procesăm numele și prenumele, adresa de e-mail, numărul de telefon și poziția postului acestor persoane de contact pentru contactele legale ale clienților.
Pentru cei care se abonează la comunicațiile noastre de afaceri, procesăm doar adresa de e-mail și dacă este cazul, numele și prenumele, dacă acești abonați doresc să le furnizeze.
Pe lângă informațiile personale oferite mai sus de către utilizatorii magazinului electronic, colectăm și procesăm automat informații suplimentare pentru fiecare vizitator de pe site-ul nostru web, cum ar fi adresa IP, limba, sistemul de operare și tipul și versiunea browserului, numele sau tipul de dispozitiv mobil pe care îl utilizați, rezoluția ecranului, informații privind geolocalizarea, data și ora vizitei și alte informații de comportament de pe site-ul nostru web. Aceste date colectate automat sunt utilizate mai ales pentru analiza traficului pe site-ul nostru web. Detalii despre prelucrarea și anonimizarea datelor pentru analiza traficului site-urilor web sunt prezentate mai jos la articolul 5 din acest document.
Procesăm datele cu caracter personal ale persoanelor care s-au abonat la comunicații comerciale și care nu au achiziționat niciun bun în magazinul nostru electronic cu acordul persoanei vizate [art. 3 písm. d) mai sus]. Consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru trimiterea de mesaje comerciale poate fi acordat tastând adresa de e-mail (și ulterior și numele și prenumele) în câmpul desemnat pentru acest lucru pe site-ul e-shop-ului și apoi confirmând făcând clic pe linkul care va fi trimis la adresa de e-mail introdusă. Consimțământul poate fi retras în orice moment, pur și simplu făcând clic pe linkul desemnat, care face parte din fiecare comunicare comercială trimisă. De asemenea, consimțământul poate fi anulat imediat după acordarea acestuia, în secțiunea „Gestionarea preferințelor” din fereastra care apare după confirmarea clicului pe linkul trimis la adresa de e-mail specificată
Prelucrarea tuturor celorlalte date cu caracter personal menționate mai sus este necesară pentru îndeplinirea obligațiilor noastre în temeiul acordului de cumpărare încheiat [art. 3 písm. a) de mai sus] și / sau să ne îndeplinim obligațiile legale în conformitate cu reglementările legale în general obligatorii [art. 3 písm. b) de mai sus], sau o astfel de prelucrare este justificată de interesul nostru legitim menționat la articolul 3 litera (b) de mai sus. c) mai sus. Prin urmare, nu avem nevoie de consimțământul dvs. pentru această prelucrare.

5.    Cookies:
Pentru a asigura funcționalitatea completă a magazinului nostru electronic și pentru a face utilizarea lui plăcută și simplă, folosim așa-numitele „cookie-uri” pe site-ul nostru web. Acestea sunt mici fișiere text care sunt salvate pe dispozitivul dvs. atunci când navigați pe paginile noastre de e-shop.
Scriem cookie-urile și apoi preluăm de la ele diverse informații cu privire la vizita dvs. pe site-ul nostru - de exemplu un identificator unic care ne permite să diferențiem și să recunoaștem browserul de internet când vă reconectați, precum și conținutul coșului de cumpărături sau al articolelor enumerate în lista dvs. de dorințe. Datorită cookie-urilor, de exemplu, nu trebuie să reintroduceți informațiile de conectare de fiecare dată când vizitați magazinul electronic, puteți reveni la conținutul coșului de cumpărături dacă nu ați finalizat achiziția în timpul vizitei anterioare sau ați utilizat funcția de lista de dorințe. E-shop nu se șterge și rămâne la vizitele ulterioare. Datorită capacității de a identifica utilizatorii, respectiv. De asemenea, folosim cookie-uri pentru a măsura traficul către site-ul nostru și pentru a analiza comportamentul vizitatorilor acestora. Aceste informații ne permit să înțelegem modul în care utilizatorii utilizează site-ul nostru și modul în care se comportă, ceea ce la rândul său ajută magazinul nostru electronic și experiența utilizatorilor să îmbunătățească constant, să adauge noi funcții, etc. Aceste date analitice sunt colectate pe site-ul nostru de un script al companiei. Google LLC. (Google Analytics), care apoi anonimizează aceste date prin anonimizarea adreselor IP atunci când sunt colectate. După anonimizare, acestea nu mai sunt date cu caracter personal, deoarece datele anonimizate nu mai pot fi atribuite unui anumit utilizator sau persoană specifică.
În rezumat, folosim cookie-uri pe site-ul nostru de e-shop pentru: (i) să asigurăm funcționalitatea completă a e-shop-ului (fără unele cookie-uri, niciun e-shop nu ar putea funcționa corect), (ii) pentru a oferi un utilizator intuitiv, ușor de utilizat și (iii) pentru a măsura traficul către magazinul nostru electronic și a analiza comportamentul utilizatorilor săi. Data de expirare a cookie-urilor utilizate, adică timpul în care vor rămâne stocate pe dispozitivul dvs., variază de la 24 de ore la 2 ani. Pe de altă parte, nu folosim cookie-uri pentru a personaliza ofertele (conținutul) site-ului nostru web sau pentru a transmite date către rețelele publicitare și schimburile în scopul afișării de publicitate personalizată vizată.
Putem utiliza cookie-uri care nu sunt strict necesare pentru funcționarea e-shop-ului (adică pentru a stoca și scrie și recupera datele de pe dispozitivul dvs.) cu acordul dumneavoastră. Ne oferiți acest acord, permițându-vă să utilizați cookie-uri (toate sau unele) în setările browserului dvs. atunci când vizitați magazinul nostru electronic. Pe de altă parte, ne veți împiedica să folosim cookie-uri prin dezactivarea acestuia în setările browserului.  În acest caz, nu vom putea stoca cookie-uri pe dispozitivul dvs. sau scriem sau regăsim date sau din cookie-urile stocate pe dispozitivul dvs. înainte. Există, de asemenea, o caracteristică în browserul dvs. care va șterge toate cookie-urile existente stocate pe dispozitivul dvs.
Vă rugăm să rețineți că dacă setările browserului selectat împiedică utilizarea de cookie-uri care sunt strict necesare pentru funcționarea magazinului nostru electronic, magazinul electronic nu va funcționa corect și nu veți putea cumpăra în el.
Dacă doriți să dezactivați numai colectarea datelor dvs. de Google Analytics (păstrând funcționalitatea magazinului nostru online complet), puteți utiliza acest program suplimentar Google [https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=ro].

6.    Cui le putem transmite datele personale:
Informațiile dvs. personale pot fi transmise următorilor destinatari:
- furnizor extern de servicii contabile;
- furnizor extern de servicii IT;
- furnizor extern de hosting;
- transportatori externi de bunuri cumpărate;
- furnizori externi de servicii analitice și de marketing;
- eventual alte părți interesate, dacă este necesar pentru îndeplinirea scopului prelucrării (de exemplu, firma noastră de avocați parteneră etc.).
Toți destinatarii enumerați sunt protejați în mod adecvat și prelucrează numai datele dvs. personale care sunt necesare pentru a-și îndeplini obligațiile contractuale față de compania noastră.

7.    Informații privind transferul de date cu caracter personal către țări terțe (adică către țări din afara UE):
Informațiile dvs. personale pot fi transferate în Statele Unite, în special (i) de către Google LLC, 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, SUA, care operează un serviciu de marketing Google Analytics pentru urmărirea traficului de e-shop și obținerea statisticilor utilizatorilor. și (ii) Rocket Science Group LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, SUA, care operează serviciul de marketing MailChimp pentru a creea și distribui e-mailuri și buletine informative, clienților magazinelor online. Ambele companii americane sunt înregistrate în programul „Scutul de confidențialitate UE-SUA”, iar transferul de date cu caracter personal către aceste companii se bazează prin urmare pe Decizia 2016/1250 a Comisiei din 12 iulie 2016 privind nivelul adecvat de protecție oferit de scutul de confidențialitate UE-SUA. Doar informațiile personale necesare pentru furnizarea și utilizarea MailChimp (adică adresa de e-mail și eventual, numele și prenumele) și Google Analytics (adică adresa IP, limba, tipul și versiunea sistemului de operare și a browserului de internet, nume sau tip) utilizarea dispozitivelor mobile, rezoluția ecranului, date de localizare, data și ora vizitei și alte informații comportamentale în paginile magazinului electronic - dar aceste informații sunt anonimizate și sunt păstrate anonimat doar de Google Analytics).
Pe lângă transferul menționat mai sus în Statele Unite, informațiile dvs. personale nu vor fi transferate către nicio altă țară terță sau nicio organizație internațională.

8.    Perioada pentru care datele dvs. personale vor fi stocate
Datele dvs. personale vor fi stocate pentru o perioadă de timp care rezultă din reglementări legale în general obligatorii (de exemplu, legile cehe nr. 563/1991 Coll., privind contabilitatea, nr. 235/2004 Coll., privind taxa pe valoarea adăugată etc.) și/sau pentru perioada necesară pentru îndeplinirea scopului pentru care sunt prelucrate datele - de exemplu, pentru perioada necesară pentru îndeplinirea tuturor obligațiilor și pentru exercitarea tuturor drepturilor care decurg din relațiile contractuale încheiate prin magazinul electronic.
Vom prelucra informații personale cu privire la contul dvs. de client, inclusiv datele conținute în acesta, până când anulați contul dvs. de client, cu excepția cazului în care stocarea suplimentară este justificată pentru oricare dintre motivele expuse în paragraful anterior. Contul de client poate fi anulat printr-o solicitare de anulare scrisă sau prin e-mail, trimisă la adresa specificată la articolul 1 din prezentul document.
Dacă v-ați abonat doar la comunicațiile noastre comerciale, informațiile personale pe care ni le-ați furnizat la acea autentificare vor fi păstrate numai până când refuzați să primiți comunicări comerciale. De asemenea, vom prelucra datele cu caracter personal ale clienților noștri (adică persoane care au achiziționat deja bunuri în magazinul nostru electronic) în scopul de a trimite mesaje comerciale numai până când refuză să mai trimită mesaje comerciale suplimentare. Cu toate acestea, în cazul clienților, chiar și după un astfel de refuz, datele lor personale pot fi prelucrate în continuare în alte scopuri (de exemplu, în vederea îndeplinirii contractului de cumpărare).

9.    Drepturile persoanei vizate:
Aveți următoarele drepturi cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale:
a)    Dreptul de acces la datele dvs. cu caracter personal, adică dreptul de a primi informații de la noi, indiferent dacă prelucrăm datele dvs. personale și  în caz afirmativ, dreptul de a primi o copie a datelor dvs. personale prelucrate și informații specificate despre prelucrarea lor - a se vedea art. 15 Regulament. Îndeplinim parțial această obligație de informare, prin acest document.
b)    Dreptul de a corecta sau suplimenta datele dvs. personale în cazul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal într-un formular inexact sau incomplet - a se vedea articolul 16 din regulament.
c)    Dreptul de a șterge datele dvs. cu caracter personal, dacă datele dvs. personale nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate altfel, și dacă retrageți consimțământul pe baza căruia am procesat datele dvs. personale, dacă vă opuneți prelucrare și nu există motive legitime imperative de prelucrare, dacă datele dvs. cu caracter personal au fost prelucrate ilegal sau dacă datele dvs. personale trebuie șterse pentru a îndeplini o obligație legală care ni se aplică - a se vedea articolul 17 din regulament.
d)    Dreptul de a solicita de la noi o limitare a prelucrării datelor dvs. cu caracter personal pentru timpul necesar pentru verificarea exactității datelor dvs. cu caracter personal, dacă negați exactitatea acestora, dacă datele dvs. personale au fost prelucrate ilegal și aceștia s-au opus prelucrării până când se verifică că motivele noastre legitime sunt superioare ale dvs., precum și în celelalte cazuri menționate la articolul 18 din regulament.
e)    Dreptul de a transfera datele dvs. personale către un alt operator, adică dreptul de a obține de la noi în condițiile specificate la articolul 20 din Regulament datele dvs. personale pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, utilizat frecvent și care poate fi citit automat de administratori.
f)    Dreptul de a vă opune prelucrării datelor dvs. personale pe baza interesului nostru legitim, din motive care decurg din situația dvs. individuală specifică în care drepturile, interesele și libertățile dvs. depășesc interesul nostru legitim pentru prelucrarea datelor dvs. personale - a se vedea articolul 21 alineatul (1) din regulament.
g)    Dreptul de a vă opune prelucrării datelor dvs. personale în scopuri de marketing direct, în cazul în care această prelucrare se bazează pe interesul nostru legitim. Dacă sunteți client al magazinului nostru electronic, prelucrăm datele dvs. personale în scopuri de marketing direct (adică pentru trimiterea de mesaje comerciale și inclusiv e-mail de chestionare a satisfacției) pe baza interesului nostru legitim, adică fără a fi nevoie de acordul dumneavoastră. Puteți obiecta la această prelucrare în scopuri de marketing direct în orice moment, fie în scris, fie prin e-mail la adresele menționate la articolul 1. din acest document, sau pur și simplu făcând clic pe link-ul dedicat care este inclus cu fiecare comunicare comercială trimisă. Dacă vă opuneți celor de mai sus, nu vom mai prelucra datele dvs. personale în scopuri de marketing direct.
h)    Dreptul de a vă revoca oricând consimțământul pentru prelucrarea datelor dvs. personale, dacă prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. (orice revocare a consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării care a fost efectuată înainte de această revocare). Pe baza consimțământului nostru, prelucrăm doar datele personale ale persoanelor care nu sunt încă clienți ale magazinului nostru electronic, dar prin abonarea comunicărilor noastre comerciale au consimțit la prelucrarea datelor cu caracter personal transmise în scopuri de marketing direct.
Consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal pentru trimiterea de mesaje comerciale poate fi acordat prin introducerea adresei de e-mail în câmpul specificat pentru acest lucru pe site-ul e-shop și apoi confirmarea făcând clic pe linkul care va fi trimis la adresa de e-mail specificată. Consimțământul poate fi retras în orice moment, pur și simplu făcând clic pe linkul desemnat, care face parte din fiecare comunicare comercială trimisă. De asemenea, consimțământul poate fi anulat imediat după acordarea acestuia, în secțiunea „Gestionarea preferințelor” din fereastra care apare după confirmarea clicului pe linkul trimis la adresa de e-mail specificată.
i)    Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de Supraveghere, dacă considerați că prelucrarea datelor dvs. personale este contrară Regulamentului (a se vedea articolul 77 din regulament). Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal,  cu adresa B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30 Sector 1, cod postal 010336 Bucuresti, Romania, website https://www.dataprotection.ro/ (autoritatea națională de supraveghere).
Puteți exercita toate drepturile dvs. (cu excepția celui din urmă, care se aplică autorității de supraveghere) în calitate de operator, în modul specificat pentru drepturile individuale sau în scris sau prin e-mail folosind datele de contact menționate la articolul 1 din prezentul document.

10.    Dispoziții finale:
Desigur, depinde de dvs., ce date personale ne oferiți, furnizarea acestora nu este în niciun caz obligatorie. Cu toate acestea, dacă nu ne furnizați informațiile personale necesare pentru încheierea și îndeplinirea contractului de cumpărare sau dacă nu ne permiteți să utilizăm cookie-uri necesare pentru funcționarea magazinului nostru electronic, nu veți putea face cumpărături la magazinul nostru online.
Dacă aveți îndoieli sau întrebări cu privire la procesarea noastră a datelor personale sau utilizarea cookie-urilor, ne puteți contacta în orice moment, în scris sau prin e-mail, folosind datele de contact specificate la articolul 1 din acest document.